CBRE Office Interiors

Designed by: Perkins+Will

CBRE VANCOUVER
CORPORATE OFFICE INTERIOR

 

 

LOCATION Vancouver, BC
COMPLETION DATE April 2015
SIZE 2,123 SM (22,855 SF)
CERTIFICATION LEED® CI Gold
Registered
Pursuing WELL Certification

 

SUSTAINABLE DESIGN STRATEGIES
Water Use Strategies

  •  Low-flow plumbing fixtures, reducing potable water demand by 32%, reducing energy demand as smaller volumes of water are heated
    Energy and Atmosphere
  •  Provides large areas of glazing for natural daylighting
  • Total lighting power density reduction of 40%

Materials and Resources

  •  Maximizes the use of rapidly renewable materials, material with high recycled content
  • Seeks to source local and regional products

Air Quality

  •  Low-VOC interior finishes, materials and all pipe and duct insulation

 

 

KEY SUPPLIERS
Furniture
Workplace Resource (Herman Miller)
Flooring
Ardec Topping
Carpet
Kinetex
Millwork
Ebony Architectural Woodwork / Trident
Millwork and Display Industries
Demountable Partitions
DIRTT
Tile
Savoia Architectural Surfaces

 

 

This world-class office design was created with collaboration and communication as the central driver for all of the design decisions. The space is a showcase of the Client’s market leadership, while paying close attention to employee wellness, engagement and satisfaction. Finishes are authentic and masculine in reflection of the brand identify and a neutral palette was selected so that the spectacular views would to be the focus of the space.

 

 

Our goal with this project was to preserve and enhance the Client’s existing collaborative culture that they enjoyed in their previous single floor office. In this new space, the client would be spread across 4 floors so strategies were required to promote the flow of people and ideas throughout the space. To maximize vertical movement the most important design feature became a new central inter¬connecting stair, with two generous landings per floor, on which spon¬taneous collaboration could be facilitated. Encased in floor-to-ceiling black glass, the stair makes a strong visual statement while also providing a degree of privacy from the surrounding workstations. Key functional areas were deliberately separated and stacked across the different levels to ensure that move¬ment is integral to experiencing the workplace.

 

A culture of mentorship and open collaboration is inherent within the company; however, there is also an embedded competitiveness between teams for their sales goals. Therefore the workplace environment needs to strike a balance between open-plan seating, and easily accessed spaces for confidential meetings and ‘seal-the-deal’ conversations. Neighbourhood ‘pods’ which consisted of huddle rooms and telephone booths were introduced into the open seating plan to serve this purpose. The conventional open-plan benching was adapted to a hybrid benching system with full sit-stand capabilities in support of the wellness goals of the project.

 

 

 

A variety of small to medium-sized meeting rooms surround the reception area ensuring that this area is acti¬vated all day as a destination for both employees and clients. Switchable electronic glass on the room fronts provide occupants with privacy when desired. When deactivated, the glass reveals the spectacular harbor views, which significantly adds to the space’s desirability.

 

Despite being on the 25th-28th floors, access to nature has been provided through the integration of a living tree that is incorporated around the central column of the lobby area on each floor, providing a soft contrast to the other¬wise masculine finishes.

 

On an upper level, the breathtaking panoramic views are reserved for the employee café. This café represents the cultural heart of the office as the daily gathering place for their multidis-ciplinary employees. By positioning the executive boardroom adjacent to this café, visiting clients can experience the buzzing café and see for them¬selves the client’s collaborative culture in action.

 

This innovative workspace is targeting LEED Gold CI and is pursuing WELL Building Standard certification.